Bonnier förlag

Om Bonnier Förlag

Bonnier Förlag är en av de största och mest välkända bokförlagen i Sverige. Förlaget grundades redan 1837 och är en del av Bonnierkoncernen, som är en av Nordens största mediekoncerner.

Bonnier har ett brett utbud

Bonnier Förlag ger ut böcker och ljudböcker inom olika genrer och ämnen, inklusive skönlitteratur, facklitteratur, biografier, barn- och ungdomslitteratur samt kokböcker. De har ett brett utbud av författare och titlar och har gett ut flera framstående svenska författare som exempelvis Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Stieg Larsson och Fredrik Backman.

Bonnier Förlag har även flera imprintförlag, såsom Albert Bonniers Förlag, som fokuserar på litteratur av hög kvalitet, och Piratförlaget, som är inriktat på spännings- och kriminalromaner. Förlaget är aktivt både på den svenska och internationella marknaden och har ett starkt nätverk inom bokbranschen.

Bonnier har format den svenska litteraturhistorien

Bonnier Förlag har inte bara bidragit till att forma den svenska litteraturhistorien, utan även spelat en viktig roll för att främja och stödja svenska författare. Genom att erbjuda författare en plattform och möjlighet att nå ut till en bred publik, har förlaget bidragit till att lyfta fram och främja svensk litteratur både nationellt och internationellt.

Med sin långa historia, breda utgivningsprofil och starka nätverk inom bokbranschen fortsätter Bonnier Förlag att vara en viktig och betydande aktör inom svensk bokutgivning. Genom att erbjuda en mångfald av böcker och författare fortsätter förlaget att berika läsarnas upplevelse och bidra till den svenska litteraturvärlden.

Läs om fler bokförlag: Norstedt

Kontakt

Bonnierförlagen
Box 3159
103 63 Stockholm
08 – 696 84 10