Norstedts bokförlag

Norstedts förlag är det ett av de äldsta och mest välkända bokförlagen i Sverige. Norstedts grundades redan år 1823 och har sedan dess varit en viktig aktör inom svensk bokutgivning.

”Norstedts ger ut både skönlitteratur och facklitteratur, och har ett brett utbud av författare och titlar. Inom skönlitteraturen har Norstedts förlag gett ut verk av många framstående svenska författare, såsom August Strindberg, Vilhelm Moberg och Kerstin Ekman. Förlaget har också gett ut översatta verk av internationella författare och har ett starkt fokus på att erbjuda läsare en mångfald av litteratur både via inbundna böcker och ljudböcker.”

BTMBOOKS

Norstedts har gett ut många framstående författare

Inom facklitteraturen är Norstedts förlag känt för att ge ut böcker inom olika ämnesområden, inklusive historia, samhälle, vetenskap och biografier. Förlaget strävar efter att erbjuda kunskap och insikter för läsare som är intresserade av att lära sig mer om olika ämnen.

Norstedts förlag har genom åren gett ut verk av många kända svenska författare. bland annat:

  • August Strindberg – En av Sveriges mest kända och inflytelserika författare. Norstedts har gett ut flera av Strindbergs verk, inklusive ”Röda rummet” och ”Fröken Julie”.
  • Selma Lagerlöf – Den första kvinnan att motta Nobelpriset i litteratur. Norstedts har publicerat flera av Lagerlöfs verk, inklusive den klassiska romanen ”Gösta Berlings saga”.
  • Vilhelm Moberg – En av Sveriges mest älskade författare. Norstedts förlag gav ut Mobergs episka romansvit ”Utvandrarna” och ”Invandrarna”, som skildrar svenska utvandrare till Amerika.
  • Kerstin Ekman – En framstående svensk författare och ledamot av Svenska Akademien. Norstedts har gett ut flera av Ekmans verk, inklusive romanen ”Händelser vid vatten”.
  • Stieg Larsson – Författaren bakom Millennium-trilogin, med ”Män som hatar kvinnor”, ”Flickan som lekte med elden” och ”Luftslottet som sprängdes”. Norstedts förlag har publicerat Larssons succéromaner som har blivit internationella bästsäljare.
  • Camilla Läckberg – En av Sveriges mest framgångsrika kriminalförfattare. Norstedts förlag har publicerat Läckbergs populära deckarserie, med böcker som ”Isprinsessan” och ”Predikanten”. Detta är bara några exempel på de många kända författare som har publicerats av Norstedts förlag.

Förlaget har alltid varit engagerat i att ge ut litteratur av hög kvalitet och uppmuntra både etablerade och nya författare att dela sina berättelser med världen.

Norstedts imprintförlag

Precis som Bonnier har Norstedts förlag har även flera imprintförlag, som Norstedts Juridik och Norstedts Kartor, vilka fokuserar på specifika områden inom bokutgivning. Med sin långa historia och starka position inom svensk bokutgivning fortsätter Norstedts förlag att vara en betydande aktör. Genom att erbjuda en bredd av författare och titlar, bidrar förlaget till att berika läsarnas bokupplevelse och främja svensk litteratur.

Kulturbärare

Norstedts förlag har alltid varit medvetet om sin roll som kulturbärare och har alltid strävat efter att främja svensk litteratur och kultur. Genom att ge ut verk av både etablerade författare och debutanter har förlaget aktivt bidragit till att forma den svenska litteraturhistorien och uppmuntrat nya röster att höras.

Kontakt

Norstedts
Tel: 08-69 87 50
Mail: order@norstedts.se