Älskade bror ljudbok Lisa Dos santos

Älskade Bror – Rapport från gängvåldets Sverige

|

Älskade Bror av Lisa Dos Santos

Boken ”Älskade bror” skriven av Lisa dos Santos är en gripande och känslosam berättelse, högst aktuell i dag i Gängvåldets Sverge. Som läsare tas du med på en resa fylld av kärlek, sorg och hopp. Handlingen kretsar kring huvudkaraktären Sofia, en ung kvinna som förlorar sin älskade bror i en tragisk olycka.

Bokens handling

Ljudboken tar oss med på Sofias personliga resa genom sorgen och hur hon försöker hitta mening och försoning i sitt liv efter förlusten. Det som verkligen gör ”Älskade bror” till en fantastisk läsupplevelse är författarens förmåga att skildra känslor på ett sådant sätt att man som läsare verkligen kan känna med karaktärerna.

Vad handlar Älskade Bror om?

Älskade bror” handlar om gängbrottslighetens insida. Lisa Dos Santos skildrar den brottsbekämpande verksamheten med ouppklarade mord och mördare.

Vem är Lisa Dos Santos?

Lisa dos Santos, är en svensk åklagare och författare som skildrar gängvåldet i Sverige

Vart kan man lyssa på boken älskade bror gratis som ljudbok?

Det går att lyssa på ljudboken Älskade bror i 30 dagar utan kostnad hos Storytel, Nextory och BookBeat.

Recension av Älskade bror

Dos Santos lyckas fånga både sorgens djupaste mörker och de små ögonblicken av hopp och glädje som kan finnas även mitt i den största tragedin. Språket i boken är vackert och poetiskt, vilket ger berättelsen en extra dimension. Dos Santos använder sig av bildspråk och metaforer på ett sätt som verkligen får läsaren att känna och uppleva det som beskrivs. Man kan inte annat än att beundra författarens förmåga att skapa en sådan stark atmosfär och närvaro i berättelsen.

Välutvecklade och intressanta karaktärer

En annan styrka i ”Älskade bror” är de karaktärer som dos Santos skapar. Sofia är en trovärdig och komplex huvudperson, och man kan verkligen relatera till hennes känslor och tankar. De andra karaktärerna i boken är också väldigt välutvecklade och intressanta, och de bidrar alla till att skapa en mångfacetterad berättelse.

Det enda kritik jag kan komma på är att boken ibland kan kännas lite långsam i tempot. Vissa delar av berättelsen kunde kanske ha kortats ned för att hålla läsaren mer engagerad. Men samtidigt bidrar den här långsamma takten också till att förstärka sorgens och förlustens känsla som genomsyrar boken.

Älskade bror, om gängvåldet i Sverige, är en berörande och välskriven bok som verkligen berör läsaren på djupet. Lisa dos Santos har skapat en historia fylld av känslor och karaktärer som stannar kvar i tankarna långt efter att boken är läst. Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla som är intresserade av starka berättelser om kärlek och förlust.

BTMBOOKS
Älskade bror ljudbok Lisa Dos santos
  • Språk: svenska
  • Utgiven: 2022
  • Sidor: 224
  • Tid: 8 h 51 min
  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • ISBN: 9789137506005 (ljudbok)
  • ISBN: 9789137505282 (inbunden bok)

Betyg

4.1 / 5 baserat på 988 recensioner (Nextory)

4.4 / 5 basert på 593 recensioner (Storytel)

4.0 / 5 baserat på 13 recensioner (Adlibris)