En bur av guld Camilla Läckberg

En bur av Guld

|

En bur av Guld av Camilla Läckberg

Camilla Läckberg levererar återigen en spännande och fängslande historia i sin senaste bok, ”En bur av Guld”.

Som en av Sveriges mest framstående deckarförfattare har Läckberg skapat en stark karaktär i polisen Patrik Hedström och hans hustru, författaren Erica Falck. Denna gång tar de sig an ett komplicerat fall som utspelar sig i den pittoreska kuststaden Fjällbacka. I ”En bur av Guld” kastas läsaren in i en intrig som involverar makt, girighet och hemligheter.

Bokens handling

När en ung flicka hittas mördad på en öde ö, blir Hedström och hans kollegor indragna i en utredning som visar sig vara mycket mer komplex än de först kunde ana. Läckberg är skicklig på att väva samman flera olika trådar och skapa en spänningsfylld berättelse som håller läsaren på helspänn från början till slut.

Recension av boken En bur av Guld

En av de stora styrkorna i ”En bur av Guld” är Läckbergs förmåga att skapa karaktärer som känns verkliga och trovärdiga. Patrik Hedström och Erica Falck är båda djupt mänskliga och har sina egna personliga demoner att kämpa mot. Deras relation och samarbete ger en extra dimension till berättelsen och gör att man som läsare och lyssnare av ljudboken verkligen engagerar sig i deras öden.

Läckbergs skildring av den lilla kuststaden Fjällbacka är också oerhört träffsäker. Hon målar upp en bild av en idyllisk plats med vackra landskap och charmiga invånare, samtidigt som hon avslöjar de mörka hemligheter som ligger dolda under ytan. Den atmosfär som Läckberg skapar är både lockande och skrämmande på samma gång.

”En bur av Guld” är en välskriven och spännande deckare som kommer att tillfredsställa både nya och gamla fans av Camilla Läckberg. Med sin skickliga berättarteknik och sina intressanta karaktärer lyckas författaren fånga läsarens intresse och hålla det fast ända till sista sidan. För de som älskar spänning och mysterium är detta en bok som inte får missas.

BTMBOOKS
  • Språk: svenska
  • Utgiven 2019
  • 370 sidor
  • Förlag: Bonnier
  • ISBN: 9789178270903 (ljudbok)
  • ISBN: 9789137152684 (inbunden bok)
En bur av guld Camilla Läckberg

Betyg

4.2 / 5 baserat på 37650 betyg (Nextory)

3.5 / 5 baserat på 231 betyg (Adlibris)

4.0 / 5 baserat på 22023 betyg (Storytel)