Harry potter Fången från Azkaban

Harry Potter och fången från Azkaban

|

Fången från Azkaban av J.K Rowlings

Harry Potter och fången från Azkaban är den tredje boken i J.K. Rowlings ikoniska Harry Potter-serie och tar läsarna med på ännu en magisk resa.

Bokens handling

Berättelsen tar sin början när Harry återvänder till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom efter en händelserik sommar. Men denna gång är allt annorlunda. En farlig fånge, Sirius Black, har rymt från Azkaban-fängelset och sägs vara ute efter Harry. Medan skolan är i högsta beredskap och skyddar eleverna, försöker Harry och hans vänner Ron och Hermione ta reda på sanningen om Sirius Black och hans koppling till Harrys förflutna.

Recension av Fången från Azkaban

Det som gör Harry Potter och fången från Azkaban till en så fantastisk läsupplevelse är Rowlings förmåga att skapa en värld full av detaljer och spänning. Hennes beskrivningar av Hogwarts och dess omgivningar är så levande att man som läsare känner sig som en del av den magiska världen. Karaktärerna i boken utvecklas också på ett fantastiskt sätt. Vi får lära känna Harry, Ron och Hermione ännu bättre och deras vänskap stärks ytterligare när de ställs inför faror och mysterier tillsammans.

Handlingen i Fången från Azkaban är full av oväntade vändningar och spänning

Sirius Black introduceras som en komplex och intressant karaktär, och läsarna får en inblick i Harrys förflutna och hans förbindelse till den farliga fången. Handlingen är full av oväntade vändningar och spänning, vilket gör det omöjligt att lägga boken ifrån sig. Rowling lyckas balansera humor, magi och mörkare teman på ett sätt som tilltalar både unga och vuxna läsare.

Dessutom behandlar boken viktiga teman som vänskap, lojalitet och förlåtelse på ett sätt som får läsaren att reflektera. Sammanfattningsvis är Harry Potter och fången från Azkaban en fantastisk fortsättning på serien.

Med sin spännande handling, karaktärsutveckling och magiska världsförankring är Fången från Azkaban en absolut måste-läsning för alla som älskar fantasy och äventyr. J.K. Rowling fortsätter att trollbinda och överraska sina läsare med varje sida, och jag kan inte vänta med att fortsätta min resa genom Harry Potters magiska värld

BTMBOOKS

Harry Potter fången från Azkaban finns att läsa som inbunden bok och lyssna på ljudbok och finns i kategorin Barnböcker

  • 325 sidor
  • Språk: svenska
  • Författare: J K Rowling
  • Förlag: Pottermore Publishing
  • ISBN: 9781781108970 (ljudbok)
  • ISBN: 9789129704211 (inbunden bok)
Harry potter Fången från Azkaban

Betyg

4.8 / 5 baserat på 17363 betyg (Storytel)

4.8 / 5 baserat på 15352 betyg (Nextory)